Home

Drepturi de autor referat pdf

Drept de autor referat - Scrib

Referat - Constantin Brancusi

dreptul de a retracta opera, despăgubind, dacă este cazul, pe titularii drepturilor de utilizare, prejudiciaţi prin exercitarea retractării. B. Drepturile patrimoniale de autor. Dreptul de autor confer titularului să ău mai multe drepturi care decurg din dreptul exclusiv de exploatare a operei. Deşi legea perrmite în principi internetului, dreptul de autor reflectă importanţa pe care o comunitate o acordă unui act de creaţie în si ne şi culturii în ansamblu, atâ t sub aspectul contribuţiei la dezvoltarea socio- culturală, cât şi sub cel al dezvoltării economice a societăţii. Aşa cum se arată în literatura juridică s, dreptul de autor s-a născu Atragem atenția asupra faptului că, în baza Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau amendă reproducerea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe (art. 140)

Subiectul dreptului de autor Art. 3. -- (1) Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.(2) In cazurile expres prevazute de lege, pot beneficia de protectia acordata autorului persoanele juridice si persoanele fizice altele decat autorul. (3) Calitatea de subiect al dreptului de autor se poate transmite in conditiile. MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA UNIVERSITATEA DE STAT ALECU RUSSO DIN BĂLŢI FACULTATEA DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE SPECIALITATEA DREPT CATEDRA DE DREPT PRIVAT Referat la unitatea de curs Dreptul proprietăţii intelectuale Tema: Obiectele dreptului de autor Autor: Tatiana ŢURCANU Bălţi - 2017 CUPRINS INTRODUCER Conţinutul dreptului subiectiv de autor. În coninutul dreptului ţ subiectiv de autor intră potrivit Legii nr. 8/1996 următoarele drepturi morale şi patrimoniale: de a decide în ce mod şi cum va fi adusă la cunotinşţă publică opera, de a pretinde recunoaşterea calităţii de autor, de a decide sub ce nume va fi adusă opera la. DREPTURI DE AUTOR 1. Ce avem voie să facem cu articolele publicate pe Internet? 2. Căutați pe Internet informații despre modalitatea de achiziționare a licenței pentru sistemul de operare Microsoft Windows. Prezentați pe scurt, informațiile găsite 3. Realizați un referat de două pagini cu ajutorul aplicației Wordpad, despr

Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, actualizată (2006); Legea 64/1991 privind brevetele de invenţie, actualizată (MOf 541 din 8 aug. 2007); Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, modificată (Legea 66/2010). Introducere Dorinţa oamenilor de a pretinde drepturi de proprietate pare a fi o chestuine c Prezenta lucrare, în tot sau în parte, este purtătoare de drepturi de autor, aflate sub protecţia Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Întrucât, în contemporaneitate, aceste drepturi sunt ignorate şi încălcate într- română a dreptului de autor şi a drepturilor conexe vorbeşte numai despre cesiunea drepturilor patrimoniale de autor, dar include în această categorie şi ceea ce în realitate, reprezintă concesiune, reglementându-le pe toate în cadrul aceluiaşi capitol VII al legii invocate mai sus, denumit cesiunea drepturilor de autor Drepturile de autor sau copyright (anglicism care se pronunță [ pron. copiraĭt] ) reprezintă ansamblul prerogativelor de care se bucură autorii cu referire la operele create; instituția dreptului de autor este instrumentul de protecție a creatorilor și a operelor lor.. Operele literare și artistice sunt protejate de Convenția de la Berna pentru protecția Operelor Literare și. CAPITOLUL IV: Conţinutul dreptului de autor Art. 10 Autorul unei opere are următoarele drepturi morale: a)dreptul de a decide dacă, în ce mod şi când va fi adusă opera la cunoştinţă publică; b)dreptul de a pretinde recunoaşterea calităţii de autor al operei; c)dreptul de a decide sub ce nume va fi adusă opera la cunoştinţă.

Drept de autor referat - [PDF Document

Acest referat descrie Dreptul de Autor. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.. Domeniu: Drep Art. 104. Atribuţiile Comisiei de atestare. Codul penal al Republicii Moldova - Art.185/1 punctul 1 . Însuşirea dreptului la paternitate (plagiatul) sau altă violare . a dreptului de autor şi a drepturilor conexe. Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe - Art. 20 Reproducerea operelor în scopuri personale ș Venituri din drepturi de autor - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Venituri din drepturi de autor. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Venituri din drepturi de autor.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Venituri din drepturi de autor de autor, drepturile conexe şi drepturile sui generis Prin dreptul de autor beneficiază de protecţie toate operele exprimate într-o anumită formă obiectivă din domeniul literar, artistic şi ştiinţific, indiferent de faptul dacă acestea au fost sau nu aduse la cunoştinţa publicului. 1. Obiectele protejate de dreptul de autor.

nevoie de o procedura de examinare şi certificare. Ea este protejată prin drepturi de autor (DA) numai dacă este originală. Proprietatea industrială se referă la categorii de creaţie intelectuală reproductibilă industrial sub formă de produse , procedee sau metode. Ea este protejată l Sediul materiei îl constituie art. 10 din Legea nr. 139/2010 care prevede că autorul ei opere are următoarele drepturi morale: Autorul unei opere beneficiază de următoarele drepturi morale: a) dreptul la paternitate - dreptul de a fi recunoscut în calitate de autor al operei sale şi dreptul de a pretinde o atare recunoaştere, inclusiv.

• Constituţia RM garantează protecţia dreptului de autor şi libertatea creaţiei artistice, literare şi ştiinţifice • Legea nr.139 din 02.07.2010 privind dreptul de autor şi drepturile conexe • Interacțiunea cu alte domenii (Legea presei, Legea cu privire la biblioteci, Legea cu privire la publicitate, Codul Audiovizualului Acest mod de a fi înțelese lucrurile, conducea la a se echipa cu dreptul de bir, atât birurilor ecleziastice , dreptului exclusiv, cum era cazul monopolurilor (dupa cum si al boierilor feudali, al societăților privilegiate, al brevetantilor, pentru cărți sau invenții --- drepturi de autor ---). Expresia Încasatul de drepturi continua. Simplificarea descrierii dreptului de proprietate intelectuală. Obiecte ale dreptului de proprietate intelectuală. Proprietate industrială și drepturile de autor. Dreptul de proprietate intelectuală este o zona de drept care se referă la drepturile legale asociate cu efortul creativ sau reputației comerciale și a fondului comercial Title: Lege cu privire la dreptul de autor mod. Author: Sasha Created Date: 5/16/2006 12:06:12 A Referat.ro - Referate pentru scoala. Peste 15000 de referate Referate structurate pe categorii si clase, lucrari de licenta, cursuri, seminarii, laboratoar

Title: GESTIONAREA DREPTURILOR DE AUTOR: plagiatul si dreptul de autor in cercetare Author: Staver Mihaela, Nagherneac Anna Created Date: 9/24/2018 10:58:53 A 2. Drepturile de autor și drepturile conexe Drepturile de autor garantează că autorii, compozitorii, artiștii, producătorii de film etc. sunt remunerați și că operele lor sunt protejate. Tehnologiile digitale au schimbat profund modul în care conținutul creativ este produs, distribuit și accesat. Legislația U

Drepturile morale de autor sub imperiul Legii nr. 8/1996 Dei, de-a lungul vremii, drepturile morale au fcut obiectul a numeroase dispute tiinifice, n Romnia, odat cu adoptarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor i drepturile conexe a ncetat orice controvers ntruct legiuitorul romn a recunoscut preeminena drepturilor morale, n prezent. Drepturi de autor se referă la creații artistice, cum ar fi poezii, romane, muzică, tablouri, și opere SUCSID Cursul Dreptul Proprietatii Intelectuale 530349-TEMPUS-1-2012-1-FR-TEMPUS-JPHE Acest referat descrie Drepturi de Autor. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier docx de 7 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.. Domeniu: Drep Dreptul de autor Dreptul de autor este o sintagma care defineste legislatia ce se refera la protectia operelor de creatie. Prin operã de creatie se întelege orice creatie intelectuala, incluzând aici atat lucrarile stiintifice si tehnice, cat si cele datorate imaginatiei: literatura, pictura, muzica, arhitectura, coregrafie etc)

obiectul protecției se referă la dreptul de autor, la drepturile conexe de autor ori la drepturile sui-generis ale fabricanților bazelor de date. Partea I stabilește care sunt drepturile pentru care a fost instituită protecția, cine este titularul acestora, care sunt persoanele care pot încălca asemenea drepturi și cum sunt gestionat Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo Acest referat descrie Subiectele Dreptului de Autor. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).. Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini.. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.. Domeniu: Drep Referat drepturi de autor. Ea trebuie să servească relaţiilor sociale pornind de la dinamica lor concretă. Fiecare popor trebuie să-şi făurească o administraţie publică proprie, iar limitele şi caracterul acestei administraţii vor depinde de regimul politic al statul. Drepturile copilului Dreptul de a face parte din diferite.

Drepturi de autor - referat

 1. Dreptul de autor conferă autorilor de opere ale spiritului, pe lângă drepturi morale și un drept patrimonial exclusiv de a autoriza folosirea operei lor în orice mod, ceea ce face ca opera să fie tratată ca orice alt bun material de care se poat
 2. Drepturile morale ale autorului includ drepturi precum cel de a fi recunoscut ca autor, dreptul de a-și publica anonim sau sub pseudonim creația, sau dreptul de a dispune de integritatea propriei creații. Drepturile de proprietate intelectuală includ drepturile economice privind o anumită creație - precum drepturile de a consuma, difuza.
 3. privind dreptul de autor şi drepturile conexe Actualizata 20191 Avocat Marius- ătălin Preduț 1 Actualizata la data de 14 ianuarie 2019 prin Legea 15/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, publicata in M.Of. 33 din 11 ianuarie 2019
 4. im versiunea 4.6). Dacă nu este instalat, vi se va solicita instalarea. doPDF este compatibil cu următoarele sisteme de operare: Windows 10, 8, 7, Vista (32/64-bits); Server 2019, 2016, 2012, 2008R2

Referat Obiectele dreptului de autor — InfoDrep

 1. Drepturile dumneavoastră. Când realizați lucrări literare, științifice și artistice originale (de exemplu poezii, articole, filme, melodii, sculpturi), beneficiați de protecție în baza drepturilor de autor. Nimeni în afară de dumneavoastră nu are dreptul de a publica sau de a reproduce lucrarea respectivă
 2. Drepturi de autor. Tudorache si Asociatii este firma la care sa te duci pentru rezolvarea problemelor de drepturi de autor. De peste 15 ani, Tudorache si Asociatii acorda consultanta, asistenta si reprezentare juridica autorilor, interpretilor, editorilor muzicali, caselor de productie audio si cinematografica, caselor de discuri, editurilor, televiziunilor, agentiilor de publicitate si.
 3. 5. Dreptul de superficie 6. Dreptul real de folosinţă Capitolul VII MODURILE DE DOBÂNDIRE A PROPRIETĂŢII ŞI A ALTOR DREPTURI REALE 1. Precizari prealabile 2. Accesiunea 3. Uzucapiunea 4. Ocupaţiunea 5. Tradiţiunea 6. Succesiunea 7. Hotărârea judecătorească 8. Convenţia Capitolul VIII APĂRAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE 1.
 4. Nume referat: Marime: Descarcari: Autorizarea,reglementarea si supravegherea prudentiala a bancilor in Romania in anul 1998 : 7 : Despre autoritate în diferite medii : 4 : Durata protectiei drepturilor de autor : 72 : Apararea drepturilor de autor si a celor conexe : 34 : Codul civil - izvor al dreptului civil roman :
 5. în lume sub denumirea de dreptul securităţii sociale. Tot aşa cum dreptul muncii s-a desprins de disciplina mamă - dreptul civil, dreptul securităţii sociale s-a desprins, la rândul său, din dreptul muncii pentru a deveni o disciplină autonomă, o nouă ramură de drept. Până nu demult, raporturile juridice din domeniul securităţi
Model - Referat de Necesitate Consultanta

DREPTURI DE AUTOR - informaticainscoli

 1. 4 4. Categorii de contracte colective de muncă.....99 5. Clauze comune tuturor categoriilor de contracte colective de muncă.....10
 2. Definitie Drept de autor: 1. Totalitatea normelor juridice care reglementeaza relatiile sociale generate prin crearea de opere literare, stiintifice, artistice si ca urmare a valorificarii lor prin raspandirea in public, conform dispozitiilor legii (vezi Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).2. Complex de drepturi subiective personale nepatrimoniale si patrimoniale.
 3. Drepturile de autor sunt destinate spre a opri plagiatul, spre a desfiinta pirateria si spre a atesta faptul ca fiecare lucru, idee, obiect are un stapan sau creator. Importanta acestor drepturi nu este foarte cunoscuta si nici nu a fost promovata ca sa ajunga la urechile tuturor, astfel incat sa ii fie recunoscute si constientizate importanta
 4. Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau stiintifice, precum si asupra altor opere de creatie intelectuala este recunoscut si garantat in conditiile legii privind dreptul de autor si drepturile conexe. Acest drept este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si patrimonial

Drepturi de autor - Wikipedi

Deseori, programatorii români și companiile software sunt insuficient familiarizați cu unele noțiuni de bază privind dreptul de autor - noțiuni ce îi pot ajuta substanțial în activitatea lor. Din experiența noastră, am ales câteva aspecte care ni se par mai relevante. Bineînțeles, lista rămâne deschisă, dar cele de mai jos pot fi un bun început CONTRACTUL DE CESIUNE instrumentul juridic prin care se transmite in tot sau in parte dreptul la brevetul de inventie si implicit folosinta exclusiva a inventiei, de la titularul de brevet la o alta persoana in schimbul unui pret. Atunci cand contractul de cesiune este incheiat cu titlu gratuit prin analogie aplicam regulile de la donatie, ma pentru drepturile omului, Ediție revizuită, 2016 Viziunea prezentată în acest manual nu reflectă în mod necesar opiniile Consiliului Europei. Drepturile de autor ale acestei publicații aparțin Consiliului Europei. Niciuna dintre părțile acestei publicații n A. Drepturile morale si drepturile patrimoniale de autor Conform Legi nr. 8/1996, cu modificarile ulterioare, este considerat autor persoana fizica sau persoanele juridice care au creat opera, iar autorul are doua categori de drepturi: Drepturi morale a) dreptul de a decide daca, in ce mod si când va fi adusa opera la cunostinta publica d) dreptul de a studia o limbă de circulaţie internațională, în regim bilingv, în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare; e) dreptul de a nu fi supus vreunei forme de discriminare din partea conduceri

Referat Dreptul de Autor < Drept (#199347) RegieLiv

Conţinutul dreptului de autor ART. 10 Autorul unei opere are următoarele drepturi morale: a) dreptul de a decide dacă, în ce mod şi când va fi adusă opera la cunoştinţă publică; b) dreptul de a pretinde recunoaşterea calităţii de autor al operei; c) dreptul de a decide sub ce nume va fi adusă opera la cunoştinţă publică Primul document cheie în acest sens este Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în 1948: Toți oamenii se nasc liberi și egali în demnitate și drepturi. În cele treizeci de articole ale sale, Declarația include drepturile civile și politice - cum ar fi drepturile la viață și libertate. Download Free PDF. DREPTUL PROPRIETĂȚII INTELECTUALE • Sinteze • Întrebări de verificare a cunoștințelor. Alexandra Stamate. Download PDF. Download Full PDF Package. This paper. A short summary of this paper. 37 Full PDFs related to this paper. Read Paper

(Samuel D. Warren şi Louis D. Brandeis) ca fiind dreptul de a fi singur sau de a fi lăsat în pace, accentul fiind pus asupra menţinerii spaţiului intim în care îşi trăieşte viaţa individul, la mijlocul secolului al XX-lea, un alt autor american (Alan Westin) identifica dreptul la viaţă privată informaţională, prin. Dreptul de autor. Convenţiile internaţionale aplicabile dreptului de autor: definiţie, obiect, condiţii de protecţie juridică, drepturi morale şi patrimoniale, limitele dreptului de autor. Prelegere interactivă. Prezentare în power point./ În format online pe platforma elearning 2 ore 9. Drepturi conexe dreptului de autor Legea 64/1991 privind brevetele de invenţie, republicată, cu modificările ulterioare, Legea 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor industriale republicată, Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare Programul Şi noi avem drepturi, iniţiat de Salvaţi Copiii în aprilie 1990, îşi propune să educe copiii şi specialiştii care lucrează cu copii conform principiilor Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului şi protecţia copilului. Proiectul cuprinde anual peste 15.000 de copii şi se derulează în toate.

Venituri din drepturi de autor - Refera

 1. 1 UNIVERSITATEA LUCIAN BLAGA DIN SIBIU FACULTATEA DE DREPT SIMION BARNUTIU regimul juridic al dreptului de preem Ţiun
 2. Legislaţia referitoare la drepturile de autor privind produsele software Dreptul de autor este o sintagmă care defineşte legislaţia ce se referă la protecţia operelor de creaţie. Prin operă de creaţie se înţelege orice creaţie intelectuală, incluzând aici atât lucrările ştiinţifice şi tehnice, cât şi cele datorate imaginaţiei: literatură, pictură, muzică.
 3. Legislatie Internet online, din cuprins: legislatie internet, legislatie IT, Legea Big brother, legislatie drepturi de autor 2018, semnatura electronica, comert electronic legislatie, legislatie rutiera, legislatie auto, acte normative, legi, Hotarari de Guvern, Ordonante de Urgent
 4. Regulamentele conexe aplicării legilor speciale privind protecția proprietății intelectuale Nr Nume, prenume PDF ; 1 : Hotărîrea pentru aprobarea Regulamentului cu privire la înregistrarea obiectelor dreptului de autor și drepturilor conexe nr. 89 din 10.02.201
 5. Drepturi conexe: drepturi acordate artiștilor interpreți, producătorilor și organismelor de radiodifuziune (spre deosebire de drepturile de autor sau drepturile autorilor), care permit deținătorilor de drepturi să controleze utilizarea operelor lor și a altor materiale protejate și să fie remunerați pentru utilizarea lor
 6. - Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 123/2005 pentru modificarea și completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 843 din 19 septembrie 2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 329/2006, publicată în Monitorul Oficial al.

LEGEA nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe Actualizata 2019 prin: - Legea 15/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, publicata in M.Of. 33 din 11 ianuarie 2019 UE își modifică cadrul juridic în materie de drepturi de autor astfel încât acesta să fie adecvat scopului în mediul digital de astăzi. Consiliul a adoptat astăzi o directivă care modernizează dreptul UE existent în materie de drepturi de autor pentru a deschide calea către o veritabilă piață unică digitală Drepturile de autor şi drepturile conexe asigură dezvoltarea economică a oricărui stat, prin industriile specifice de mare importanţă în multe state, contribuind semnificativ la produsul intern brut al acestora, stând la baza a zeci de milioane de locuri de muncă în întreaga lume (1) lit. a) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, ţinând seama de consultările publice organizate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, la sediul din ucureşti, alea Victoriei nr. 118, et. 4-5, sectorul 1, cu organismel

(DOC) Dreptul proprietatii intelectuale Madalina Ebâncă

Drepturi - Wikipedi

dreptul de autor si drepturile conexe, republicata si art. 6.5 si art. 7.1.4. lit. m) din Statutul UCMR-ADA, Adunarea Generala a membrilor UCMR-ADA aproba cota procentuala reprezentand comisionului de gestiune aplicabil sumelor brute repartizate individual de UCMR-ADA, pe categorii de drepturi gestionate colectiv, retinut pentru acoperirea. dreptului civil. - Obiectul şi metoda de reglementare a dreptului civil. - Principiile dreptului civil. - Delimitarea dreptului civil de alte ramurile de drept. • Bibliografie: • Constituţia Republicii Moldova din 20.07.1994// Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.1 din 12.08.1994

Referat.ro - referate, lucrari de licenta, sinteze pentru ..

10 Site-uri cu poze fara drepturi de autor O poza face cat o mie de cuvinte. Iata de ce, ele nu trebuie sa lipseasca din nici un articol pe care il scrii si din nici o postare pe care o pui pe canalul de socializare preferat. Dar punerea unor imagini gasite la intamplare pe internet nu este cea mai inteligent Oficiul Român pentru drepturile de autor Decizie nr. 339/2010 din 23/12/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 3 din 03/01/2011 privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor în Domeniul Artelor Vizuale Constant, de mai bine de jumătate de secol, organisme inter­ naţionale, guvernamentale sau neguvernamentale, precum şi sis­ teme juridica-statale se străduiesc să asigure nu numai proclama­ rea drepturilor şi libert[lţilor umane - ca drepturi universale şi egale pentru toţi - ci să le şi asigure o protecŢie eficientă. Aceste sensuri şi semnificaţii ale eforturilor depuse. dreptului de autor al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene/Consiliului Europei, trebuie solicitată direct permisiunea titularilor drepturilor de autor. Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și orice persoană care acționează î Carta O.N.U. ºi Declaraþia Universalã a Drepturi-lor Omului 1. Norme de drept social în Carta O.N.U 2. Drepturi prevãzute de Adunarea Generalã a O.N.U. Note la Capitolul I. CAPITOLUL II. NORME JURIDICE DE DREPT SOCIAL EUROPEAN 1. Noþiuni introductive 2. Evoluþia normelor juridice care reglementeazã dreptul social european a

Drepturile Morale de Autor PDF - Scrib

Referat Drepturi de Autor < Drept (#308284) RegieLiv

Cele 30 de Drepturi ale Omului (versiunea simplificata!) Fiindca traim in niste vremuri tulburi in care drepturile omului par a fi ignorate si calcate in picioare, poate ca este momentul sa ni le reamintim. Iata o versiune simplificata si adaptata a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, conceputa pentru a fi pe intelesul tinerilor si al. Drepturile conexe dreptului de autor si drepturi sui-generis. CAPITOLUL I Dispozitii comune. Art. 92. — (1) drepturile conexe dreptului de autor nu aduc atingere drepturilor autorilor. Nici o dispozitie a prezentului titlu nu trebuie interpretata in sensul unei limitari a exercitiului dreptului de autor reglementate de normele dreptului administrativ care intervin în cadrul şi pentru realizarea funcţiei executive a statului. Referindu-ne la subiecţii raportului de drept administrativ, trebuie arătat că întotdeauna cel puţin unul este o autoritate a administraţiei publice.. O compunere pe o temă de cultură și educație civică: drepturile copilului. Chiar dacă nu aveți nevoie de această compunere pentru școală, textul de mai jos merită citit și doar pentru simplul fapt de a ști că orice copil are drepturi garantate de societate. Pentru a putea cere să vă fie respectate drepturile, trebuie să [ 1 | C o d u l m u n c i i a c t u a l i z a t 0 9 m a i 2 0 2 1 C o n s u l t a t i i și P r o g r a m ăr i o n l i n e pe w w w . m c p - a v o c a t i . r o Codul muncii = actualizat 2021 = Ultima actualizare 15 mai 2021 Prin Legea nr. 138/2021, O.U.G. nr. 36/2021 și O.U.G. 37/202

Descarca Dreptul de autor Referate Scoal

Calculatorul Drepturi de Autor te poate ajuta sa calculezi taxele pe care le datorezi pentru venituri din drepturi de autor. Nu trebuie decat sa introduci suma bruta sau neta, in functie de ceea ce doresti sa determini si sa mentionezi situatia curenta privind alte venituri realizate, iar calculatorul Drepturi de autor iti va furniza toate detaliile, va detemina contributiile sociale si. Drepturile dumneavoastră de securitate socială în România Iulie 2012 6 Pilonul II: se scad 3,5% din rata contribuţiei la pilonul I. Rata contribuţiei la pilonul II este majorată cu 0,5% anual până când se atinge 6%. Există un prag care se aplică bazei de calcul, de 35% din venitul mediu brut estimat, şi un plafon, de cinci or Elemente incorporate ale fondului de comerŃ Aceste elemente privesc drepturi privative, care conferă comerciantului dreptul exclusiv de a le exploata în folosul său, în condiŃiile stabilite de lege: firma, emblema, clientela, vadul comercial, brevetele de invenŃii, mărcile şi indicaŃiile geografice, dreptul de autor Un alt principiu fundamental cu privire la apararea si promovarea drepturilor copilului reglementat de Conventia privind drepturile copilului, este principiul dreptului la viata, supravietuire si dezvoltare. Acesta isi gaseste reglementare in art.6 din Conventie, care prevede ca: Statele parti recunosc dreptul la viata al fiecarui copil

Alchene

Dreptul de Autor PD

Proprietatea intelectuală desemnează ansamblul drepturilor exclusive acordate asupra creațiilor intelectuale. Aceasta se împarte în două ramuri: proprietatea industrială, care cuprinde invențiile (brevetele), mărcile, desenele și modelele industriale și denumirile de origine, pe de o parte, și drepturile de autor, care vizează operele literare și artistice, pe de altă parte Porniti de la premiza ca tot ce gasiti pe internet este supus drepturilor de autor pana la proba contrarie. Chiar si fotografiile de pe Wikimedia Commons nu sunt garantat libere (copyleft), uneori sunt sterse pentru violarea drepturilor de autor la ani de zile dupa ce au fost postate Legea drepturilor de autor, Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor, și drepturile conexe, actualizate modificarile aduse prin Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010, drepturi de autor 2017, Reglementarea dreptului de autor, recunoasterea drepturilor prevăzute în leg

Referat Dreptul de Autor - es

Drepturile copilului, pe intelesul tuturor. Drepturile copilului trebuie stiute si respectate de toata lumea. Ele sunt compuse din diferite tratate si conventii internationale (ex Conventia Drepturilor Copilului) dar si din legi la nivel national (ex. legea 272/2004 ). Nerespectarea drepturilor copilului atrage dupa sine pedepse penale tară, de a emigra, precum si de a reveni in tară. ART. 26 Viata intimă, familială si privată (1) Autoritătile publice respectă si ocrotesc viata intimă, familială si privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea insăsi, dacă nu incalcă drepturile si libertătile altora, ordinea publică sau bunele moravuri. ART. 2 Drepturi constitutionale - planuri de lectii / Fiecare om care traieste intr-o anumita comunitate trebuie sa-i cunoasca legile si regulile de baza. Aceasta sectiune doreste sa inspire valorile dupa care trebuie sa ne ghidam viata de zi cu zi, ce reguli trebuie sa respectam in societatea in care traim si in care ne desfasuram activitatea Legea 8/1996 drepturi autor actualizată prin: Lege nr. 285/2004 - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe din 23 iunie 2004, M. Of. 587/2004

Drepturile de autor, conform prevederilor legale se nasc din momentul crearii operei oricare ar fi forma de exprimare folosita de autorul acesteia si se mentin pe toata durata vietii autorului. Drepturile de autor se divid in drepturi nepatrimoniale (denumite de actuala lege drepturi morale) si in drepturi patrimoniale rolul său de acţionar în exercitarea drepturilor de vot. În calitate de societate de administrare a investiţiilor, BRD Asset Management S.A.I. urmăreşte a-şi exersa, în favoarea clienţilor săi, ansamblul drepturilor patrimoniale ataşate titlurilor pentru care asigură gestiunea, iar dreptul de vot constituie unul din aceste drepturi 42. Dreptul de proprietare comună pe cote-părţi. Conceptul de cotă-parte ideală. Determinarea modului de exercitare a atributelor posesiune, folosinţă şi dispoziţie de către coproprietari. 43. Deosebirile dintre dreptul de proprietate comună pe cote-părţi şi dreptul de proprietate comună în devălmăşie drepturile procesuale ale persoanei vătămate, ale părţii vătămate şi ale părţii civile; condiţiile şi procedura pentru acordarea compensaţiilor financiare de către stat, potrivit legii. c) Dreptul la protecţie specială, adecvată situaţiei și nevoilor sale Realizare teme, referate, eseuri, traduceri etc. 0 13. Alte activităţi 0 7. Pregatire lucrări de control 0 14. drepturile de care beneficiază investitorii străini iples2016-e.pdf Jacques Beguin, Michel Manjucq, Droit du commerce international, Ediţia a 2-a

responsabilitatile asistentei - referat

Video: Referat Subiectele Dreptului de Autor < Drept (#181049

Nu Sterge!!!!Referat Chimie GrasimiReferat Legatura MetalicaLegea Lui ArhimedeEtanolul-referatHomo Faber - Henri Bergson, Evolutia Creatoare - Www