Home

Hipersecretie hormon de crestere

Cele mai numeroase celule din hipofiza anterioară sunt celulele somatotrope la nivelul cărora se sintetizează şi secretă GH. Funcţia principală a GH este aceea de a promova creşterea, funcţie care se realizează în mare parte prin intermediul IGF-1 (Insulin Growth Factor 1) - cunoscută şi sub numele de somatomedina C Hormonul de creștere (hGH - în engleză human growth hormone) este unul dintre hormonii pituitari majori. Hormonul de creștere decide creșterea umană, având un rol important în modul în care corpul folosește hrana pentru a produce energie (metabolism)

O crestere a osmolaritatii produce contractarea osmoreceptorilor hipotalamici, cu stimularea centrilor setei de la nivelul cortexului cerebral si stimularea producerii de ADH in nucleii hipotalamici. Invers, o scadere a osmolaritatii produce dilatarea osmoreceptorilor hipotalamici, cu inhibarea secretiei de ADH Contin granule cu o densitate electronica moderata, delimitate de o endomembrana. Ele sintetizeaza somatostatinul, un hormon de crestere. Endocrinocitele F, descrise la canide, produc o polipeptida pancreatica, ce stimuleaza secretia gastrica, inhiba motilitatea intestinala si secretia biliara. Formeaza o populatie de celule mici, granulate. Nivelul de TSH este crescut in hipotiroidismul primar (tiroidian) fiind cel mai sensibil test in aceasta afectiune. Daca exista semne clare de hipotiroidism, dar nivelul de TSH nu este crescut se suspecteaza un hipotiroidism secundar in cadrul unui hipopituitarism. Valori scazute se intalnesc in hipertiroidism

Hipersecretie - sfatul mediculu

  1. Cresterea nivelului de zahar in sange este alta consecinta a secretiei de adrenalina. Aceasta suprima, de asemenea, functionarea sistemului imunitar. Procesul de functionare al sistemului digestiv ia si acesta o pauza. Noradrenalina sau norepinefrina, un hormon similar cu epinefrina este de asemenea eliberat atunci cand creste nivelul de stres. Principala diferenta intre epinefrina si norepinefrina este ca epinefrina este responsabila pentru controlul tuturor tesuturilor corpului in timp ce.
  2. oacizi sintetizat, depozitat si secretat de celulele somatotrope ale hipofizei, ca raspuns la secretia GHRH (growth hormone-releasing hormone) hipotalamic. Somatostatina, un alt hormon produs de hipotalamus, inhiba secretia hGH.
  3. Hormonul de creştere, secretat de celule specializate localizate în glanda hipofiză, este principalul hormon implicat în procesul de creştere din perioada postnatală. În ultima perioadă s-a reuşit sinteza hormonului de creştere uman recombinant prin tehnologii de biologie moleculară
  4. a o serie de probleme de sanatate, precum intarzierea dezvoltarii

Hormonul de creștere la copii, secretul înălțimii

ATONIK stimulator de crestere foliara, fertilizant orhidee

Hormonul de crestere uman HGH (Human Growth Hormone sau somatotropina) stimuleaza cresterea in copilarie, iar in cazul adultilor, e responsabil cu pastrarea masei musculare si a densitatii osoase. De asemenea, influenteaza si distributia masei grase in organism Adrenalina iti creste pulsul, tensiunea si sporeste depozitele de energie. Cortizolul, principalul hormon al stresului, creste nivelul zaharului (glucozei) din sange, creste capacitatea de utilizare a glucozei de catre creier si, in egala masura, creste disponibilitatea subtantelor menite sa repare tesuturile Hiperprolactinemia - Nivelul de prolactina din sange joaca un rol esential in fertilitatea femeii si a barbatului. Atunci cand secretia acesteia creste in sange se numeste ca suferi de hiperprolactinemie. Aceasta se considera a fi responsabila pentru o treime dintre cazurile de infertilitate Hormonul de crestere (hGH - human growth hormone) este un polipeptid format din 191 de aminoacizi sintetizat, depozitat si secretat de celulele somatotrope ale hipofizei, ca rasouns la secretia GHRH (growth hormone-releasing hormone) hipotalamic. Somatostatina, un alt hormon produs de hipotalamus, inhiba secretia hGH hipofizar. (1)

Hiperaldosteronismul primar este afectiunea endocrina caracterizata prin cresterea excesiva si nemodulata de aldosteron (hormon responsabil de absorbtia sodiului in organism si de excretia potasiului). Cauzele care determina aparitia hiperaldosteronismului primar sunt reprezentate de Cresterea in FSH stimuleaza cresterea folicului in ovar (celulele sale sporesc cantitatea de estradiol si inhibina). In schimb, producerea acestor hormoni este influentata de hipotalamus (sau glanda pituitara in cazul inhibinei) si mai putin hormon eliberator de gonadotropina si FSH vor fi eliberati Cresterea anormala a limbii, nasului, buzelor, a mainilor si talpilor, modificarea osaturii fetei, ingrosarea vocii, durerile articulare, oboseala, cefaleea, tulburarile vizuale si sindromul de apnee in somn semnaleaza o hipersecretie a hormonului de crestere (acromegalie) The main hormonal secretory product of the thyroid gland is 3,5,3', 5'-L-tetraiodothyronine or L-thyroxine (T4). The other thyroid hormone, 3,5,3'-L-triiodothyronine (T3), is secreted in much smaller quantities (about 20% of that of T4)

Stimulator de crestere Seramis 0

Gonadotropinele sau hormonii glicoproteici sunt hormoni secretati de celulele gonadotrope ale glandei pituitare (LH si FSH), dar si de placenta (hCG si eCG), incluzand hormonul foliculostimulant (FSH), hormonul luteinizant (LH), gonadotropinele corionice placentare (hCG) si gonadotropina corionica; joaca un rol esential in sistemul complex endocrin care regleaza cresterea normala, dezvoltarea sexuala si functia reproducatoare (actioneaza asupra gonadelor - ovare sau testicule) Acromegalia este o boala rara, caracterizata prin hipersecretie de hormon de crestere (growth hormone, GH), cu multiple complicatii cardiovasculare, metabolice si care netratata scurteaza durata vietii pacientilor. Incidenta anuala estimata la 4 - 6 cazuri la un milion de locuitori. În peste 95% din cazuri s Atunci cand hipersecretia de hormon de crestere apare inainte de pubertate apar schimbari ale organismului ce se exemplifica prin crestere saturala exagerata. Daca aceasta hipersecretie se instaleaza post pubertate atunci o sa apara modificari clinice dar de cele mai multe ori apare cresterea disproportionala si dismorfia extremitatilor D. Hormonul de crestere si depresia. Hormonul de crestere(GH) este secretat de hipofiza anterioara si joaca un rol important in cresterea somatica;secretia sa este responsiva la stress.Secretia GH este sub controlul a doua peptide hipotalamice GhRH-hormonul eliberator de hormon de crestere si somatostatinul-inhibitor Tabloul clinic in hipersecretie de A.D.H. consta in:-hiponatremie-edem cerebral-cresterea in greutate-astenie, confuzie, reflexe anormale -deficitul hormonal vizeza atat clucocorticoizi cat si mineralocorticoizi. 27 Deficit deglucocorticoizi -crestere de A.C.T.H. 28-Insuficienta suprarenalei se desvolta lent iar pacienti prezinta

Hormonii secretati de hipofiza anterioara, sunt in numar de sase si sunt impartiti in 3 familii hormonale. Prima familie a somatomamotropinelor, este reprezentata de hormonii non-glandulotropi, acestia fiind hormonul somatotrop si prolactina. Hormonul de crestere, cunoscut sub numele de hormonul somatotrop, prescurtat STH, are un rol important. hormon de stimulare tiroidiana . Dictionar medical oferit de Farmacia on line PCFarm.ro. Prospecte medicamente cu termenii medicali explicat FIZIOLOGIA SISTEMULUI ENDOCRIN. GLANDELE ENDOCRINE. Generalitati . Cresterea si dezvoltarea organismului, reproducerea, precum si adaptarea si corelarea activitatii diferitelor aparate si sisteme la conditiile in permanenta schimbare ale mediului intern si extern sunt reglate de sistemul nervos si cel endocrin, format din glandele endocrine Cresterea in inaltime este un proces continuu, dar se desfasoara cu viteze diferite in diferite etape ale copilariei si adolescentei. Ritmul de crestere este foare alert in primii 2 ani de viata - in medie 15 cm/an - si incetineste progresiv pe durata copilariei, atingand o valoare minima - de 6 - 8 cm/an - in jurul varstei de 7 - 8 ani Sindromul secreției inadecvate de hormon antidiuretic (Sindrom de secreţie inadecvată de hormon antidiuretic): Citiți mai multe despre Simptomele, Diagnosticul, Tratamentul, Complicațiile, Cauzele și Prognoza. hiper si hipo HIPERSECRETIE - creste PRF, scade PIF - tumora hipofizaa secretanta simptome: amenoree, galactoree, cefalee.

Dereglari hormonale: gigantism si piticis

Acromegalia este o boala rara, cu o incidenta anuala estimata la 4¬6 cazuri la un milion populaiie. Se caracterizeaza prin hipersecretie de hormon de crestere (growth hormone, GH) si in peste 95% din cazuri se datoreaza unui adenom hipofizar cu celule somatotrope, care la aproximativ 80% din pacienti este un macroadenom (cu diametru peste 10 mm) 1.Hormonul stomato -trop = hormone de crestere deoarece stimuleaza cresterea influetand metabolismul substantelor organice si minerale.Acest hormone stimuleaza cresterea oaselor lungi actionand asupra cartilajelor de crestere cat si cresterea in grosime actionand asupra osteogenezei sub periostale,stimuleaza sinteza proteinelor si alaturi de. hormon : STH(de crestere) efecte /atiuni: stimuleaza cresterea oaselor lungi, stimuleaza dezvoltarea masei musculare, stimuleaza dezvoltarea organelor interne, stimuleaza sinteza de proteine, efect hiperglicemiant, determina mobilizarea acizilor grasi din depozitele lipidice, scade eliminarile de Na, K,Ca, P,N hipersecretie: scade diureza.

Ce este hipofiza? adica hipersecretia sh hiposecretia

  1. a o creștere în greutate, schimbări de dispoziție, hipertensiune arterială, probleme digestive și oboseală
  2. De asemenea, stimuleaza cresterea viscerelor cu exceptia creierului. Actioneaza prin intermediul unor factori de crestere numiti somatomedine. Pana la pubertate stimuleaza cresterea oaselor in lungime, actionand la nivellul cartilajelor de crestere dintre diafiza si epifize, numite cartilaje diafizo-epifizare
  3. Ce este adenomul hipofizar şi cum îl tratăm. InStilulMeu 10 ianuarie 2013. Adenomul hipofizar reprezintă una dintre cele mai frecvente tumori localizate la nivelul hipofizei, o glanda de mici dimensiuni plasata la baza creierului. Acestea nu sunt canceroase, sunt benigne, adenomul fiind secretant sau nesecretant
  4. Factor de conversie: mUI/mL = UI/L. Limita de detecţie - 0.1 mUI/mL 6.. Limite şi interferenţe. Secreţia de LH este pulsatilă (cu variaţii importante în diferite faze ale ciclului menstrual, dar şi cu variaţii circadiene) ca răspuns la eliberarea intermitentă de GnRH

Legatura dintre hormoni si sanatatea muschilor Vaxicum Spor

In caz de hiperactivitate a lobului anterior al hipofizei cu hipersecretie de hormon de crestere, ca in cazul acromegaliei juvenile, se produce accelerarea eruptiei, iar mecanismele incriminate sunt transformarile rapide din osul alveolar si tesuturile parodontale. Activitatea in minus a tiroidei are drept rezultat tulburari in mineralizarea. In concluziie, la pacientii cu depresie si alte tulburari afective apar tulburari de ritm circadian. Acestea au ca urmare modificari ale unor hormoni cu rol reglator in dispozitie. Odata aparute aceste modificari (cresterea temperaturii corporale, hipersecretie de cortisol, scaderea nivelului plasmatic de TSH si melatonina) este intretinut un. Acromegalie. Descriere. Cauze. Simptome. Diagnostic. Tratament. Acromegalia este o tulburare hormonală a organismului, care apare atunci când glanda hipofiză din creier produce o cantitate crescută de STH (hormon somatotrop/hormon de creștere) în perioada adultă. Această afecțiune este rar întâlnită, având un proces evolutiv lent

Hormon antidiuretic Medlif

- lobul posterior - contine 2 hormoni ce sunt secretati de fapt de hipotalamus: vasopresina si ocitocina Hormonul somatotrop - stimuleaza cresterea oaselor lungi, sinteza proteinelor si contribuie impreuna cu alti hormoni la cresterea organismului. - Diminueaza eliminarile de N, P, K, Ca, Na - Creste continutul in proteine al organismulu Hipersecretie sth adulti. Acromegalie-cresterea oaselor fetei, a mandibulei, a oaselor late, ingrosarea buzelor, cresterea viscerelor si alungirea exagerata a mainilor si picioarelor hipotalamusul secreta un hormon de.... a secretiei de MSH. inhibare. Lobul posterior secreta. de crestere si diferentiere celulara si tisulara. Actiunea. Daca se mentine crescut si pacientii nu raspund la probele de inhibitie, avem de-a face cu un exces de cortizol, intilnit si la persoanele care au probleme cu glanda suprarenala. Cind stresul devine cronic, rezervele de cortizol scad. Astfel, daca initial secretiile sint ridicate, in timp ele devin inexistente Aceasta afectiune se poate diagnostica usor prin dozarea nivelului de hormoni tiroidieni din sange. Sindromul Cushing este o alta boala endocrina secundara existentei unui nivel sanguin crescut de cortizol (hormon secretat de catre glandele suprarenale). In timp, o hipersecretie de cortizol duce la aparitia tesutului adipos in special la. Glanda tiroida secreta triiodotironina (T3) si tiroxina (T4), care regleaza metabolismul, controleaza temperatura corpului, influenteaza ritmul cardiac, etc. si calcitonina, un hormon care regleaza cantitatea de calciu din organism.Secretia de tiroxina si de triiodotironina este controlata de glanda hipofiza si de hipotalamus. Acesta actioneaza.

UTILIZAREA HORMONILOR DE CRESTERE LA SPECII HORTICOLE

Seminar Sistemul Endocrin - Anatomie pentru Facultate. Sistemul endocrin = cup glandele cu secretie interna - produsi secretati numiti hormone sunt eliminate dir. in sange deoarece glandele nu au canale secretorii.Desi sunt in cantitai infime ajung in sange,sunt transportati la structura organelor unde influenteaza reactiile fermentative cat si procesele de sintez si degradare,de aceea sunt. cartilajelor de crestere cat si cresterea in grosime actionand asupra osteogenezei sub periostale,stimuleaza sinteza proteinelor si alaturi de alti hormone stimuleaza cresterea organismelor. Actiunea STH in metabolismul mineral = diminueaza cantitatea de sodium ,fosfor ,calciu si creste continutul in proteine Daca exista un nivel crescut de cortizol se va efectua un test de inhibare a dexametazonei, pentru a determina daca principala cauza a excesului se datoreaza cresterii secretiei de ACTH-hormon produs de glanda pituitara si care stimuleaza secretia de cortizol ADH — hormon antidiuretic, produs de nucleii anteriori ai hipotalamusului, este depozitat si eliberat de neurohipofiza. creste volumul sangvin scade volumul urinar creste concentratia urinei hiposecretia poarta numele de diabet insipid poliurie: 20L/24h polidipsie. (bei apa multa) Ocitocina == Oxitocina contractia uterului gravi

Glandele endocrine si hormonii - hipofiza, epifiza si tiroid

De ce sunt picioare umflate în glezne. Retentia de apa si sodiu se produce prin hiperaldosteronism, hipertensiune venoasa, hiperpermeabilitate capilara, hipoproteinemie, cresterea hidrofiliei tisulare, tulburari ale totul despre spondiloza limfatice si hipersecretie de hormon antidiuretic View boli endocrine bac.doc from DEP OF BIO BIO 210 at Moi University. BOLI ALE GLANDELOR ENDOCRINE (DISFUNCTII ENDOCRINE) I. DISFUNCTII ALE HIPOFIZEI: ADENOHIPOFIZA: 1. NANISMUL HIPOFIZAR: - est Retentia de apa am o durere ascuțită în genunchi când merg sodiu se produce prin hiperaldosteronism, hipertensiune venoasa, hiperpermeabilitate capilara, hipoproteinemie, cresterea hidrofiliei tisulare, tulburari ale circulatiei limfatice si hipersecretie de hormon antidiuretic. Efectele terapiei Shockwave in durerile lombare

Mecanismele implicate in hipercalcemia umorala de malignitate ar putea fi secretia de citokine (TNFβ, IL-1β, IL-6, OAF, RANKL si prostaglandinele), secretia de PTHrp si osteoliza directa. PTIrp-ul este un hormon polipeptid sintetizat in tesuturile embrionare si fetale, dar si in tesuturile adulte ca epiderma, insulele pancreatice, stomac. Nivel-crescut-de-renina Checker pentru simptome: Cauzele posibile includ Hipokalemia-hipomagnezemia familială. Verificați lista completă a posibilelor cauze și condiții acum! Discutați cu Chatbot-ul nostru pentru a vă restrânge căutarea

TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana

Descriere Cortizolul este cel mai important hormon glucocorticoid si are un rol important in metabolismul glucidic si in raspunsul organismului la stress. Sinteza de cortizol este reglata de hormonul adrenocorticotrop (ACTH) secretat de adenohipofiza ca raspuns la secretia hipotalamica a CRH (corticotropin-releasing hormon). Cortizolul seric,.. Explorarile paraclinice din hipoglicemie includ si dozarea insulinemiei, impreuna cu cea a glicemiei. Aceasta analiza are rolul de a diferentia hipoglicemiile mediate de insulina, de hipoglicemiile in care insulina nu este factorul declansator. Explorarile paraclinice din hipoglicemie incluse in acest lot includ: raportul glicemie/insulinemie

Adrenalina, hormonul situatiilor de urgent

Medicamente fara reteta - OTC. Aducem ofertele a peste 65 de producatori de medicamente fara reteta sau prescriptie mediacala, pentru ca tu să găsești mai repede cea mai bună ofertă pentru Medicamente fara prescriptie mediacala perfecte pentru tine. În oferta noastră găsesti peste 500 de medicamente fara prescriptie mediacala 1. Hormonul de crestere (HGH), hormonul somatotrop (STH) sau somatotropina: Rol: - reglarea si controlul cresterii organismului; la om, cresterea proportionala a organismului este posibila numai inainte de a fi atinsa maturitatea sexuala; - dezvoltarea oaselor si a cartilagiilor. Hipersecretie Daca adenomul secreta hormon de crestere in exces, la copil se produce gigantismul, iar la adult acromegalia. cel mai frecvent intalnita, pana la gusa difuza sau nodulara cu hipersecretie de hormoni(mai ales dupa supraincarcare cu iod din medicamente (amiodarona) sau cu ocazia efectuarii unor explorari imagistice cu substante de contrast cu. Prin mecanisme neuro-endocrine se produc fenomane de vasoconstrictie, manifestate prin: tahicardie, hipertensiune arteriala, palpitatii, transpiratii, tremuraturi, frisoane. Activitatea glandelor suprarenale se afla sub actiunea hormonului corticotrop hipofizar, sau ACTH (hormon secretat de hipofiza anterioara) Insulina este un hormon secretat de o aglomerare de celule care se afla in pancreasul endocrin, iar acest hormon participa la metabolismul glucidelor. De asemenea, insulina este cel mai important hormon implicat in metabolismul glucidelor. Ea contribuie la reducerea concentratiei glucozei in sange

Nivelul crescut de cortizol, precum si al altor glucocotricoizi, diminueaza calciul din tesutul osos. Acesta se afla intr-o stare constanta de constructie si remodelare, fiind un tesut conjunctiv mineralizat. Combinatia mineralelor dure si a colagenului flexibil face oasele grele si puternice, colagenul fiind esential pentru sanatatea. 8. Ai un apetit culinar crescut. Cand ai un nivel de cortizol ridicat pofta ta de alimente nesanatoase este mult mai mare. Cortizolul este asociat cu cresterea apetitului culinar, dorinta de dulce si cresterea in greutate. 9. Ai migrene. Cand starea de stres s-a cronicizat, nivelul de prolactina creste, iar corpul devine mai sensibil la dureri TSH și FT4 - dacă nivelul TSH (hormon de stimulare tiroidiană) este prea scăzut, sub 0,45 mlU/L, va fi nevoie de realizarea unui test FT4 (tiroxina liberă) sau de alte analize care estimează nivelul tiroxinei libere. Dacă nivelul FT4 este mai mare de 2 ng/dL, poate fi pus diagnosticul de hipertiroidism

Hormon de crestere (GH) Medlif

Factori de conversie: nmol/L x 0.03625 = µg/dL; mg/dL x 27.586 = nmol/L.. Limita de detecţie - 1.5 nmol/L 8.. Interpretarea rezultatelor. Testul de supresie cu doze mici de dexametazonă este un test de bază pentru excluderea sindromului Cushing şi pentru identificarea cazurilor ce necesită investigaţii suplimentare. Pacienţii cu sindrom Cushing, indiferent de cauză, prezintă. 10 semne care-ti spun ca ai MULT prea mult cortizol in corp. Cu totii stim ca stresul nu ne face bine, dar chiar si asa, multi dintre noi il afiseaza ca pe o medalie de onoare. Pretindem ca vrem liniste si pace, dar daca viata devine prea calma, plecam imediat in cautarea unei doze de cortizol si adrenalina Hiponatremia asimptomatica se corecteaza treptat (crestere recomandata de 0,5 mEq/L/ora si maxim 10-15mEq/L în primele 24 de ore), deoarece o corectie rapida poate produce mielinoliza pontina. Daca exista însa semne de afectare neurologica, se administreaza rapid solutie salina 3% IV, 1 mEq/L/ora pâna la controlul simptomelor si 0,5 mEq/L. CRESTEREA SI DEZVOLTAREA SOMATICA. Dr. Ruxandra Vidlescu. Proces dinamic, inceput in momentul conceptiei produsului uman si continuat pana la maturitate - modificari morfofunctionale si psihointelectuale CRESTEREA modificari de marime ale organismului - PowerPoint PPT Presentatio 1. Pielea si sistemul respirator sunt liniile de granita ale corpului. Atunci cand mediul este perceput ca fiind neprietenos (temperaturi mici, curent, un mediu tensionat, un mediu stresant), organismul reactioneaza prin cresterea barierei de protectie a mucoaselor: nas infundat, hipersecretie de mucus, stranut. Nu intamplator, racelile sau.

Ciclul de crestere al firului de par

Copii: ce efecte secundare au - Ziarul de Ias

Cauze declansatoare ale bolilor glandelor suprarenale: In prima faza, de stimulare a glandei prin actiunea factorilor declansatori (stres, infectii), glanda secreta hormoni (cortizon, adrenalina) care actioneaza ca un scut impotriva agresiunilor de orice tip. In faza urmatoare, stadiul de adaptare se secreta noradrenalina care intervine in. Stiu ca suna cam aiurea intrebarea mea dar cum pot sa ma ingras? deoarece am avut o problema de sanatate de la 90 de kg am ajuns la 70 si vreau sa ajung macar la 78-80 O metoda santoasa de a te intrema si de a pune in greutate ( nu a te ingrasa ci mai degraba ingreuna ) este sa te apuci sa practici un sport ( de preferabil ar fi inotul, dar orice sport ce implica activitate fizica e bun ) si. Ascita este acumularea de lichid liber in cavitatea peritoneala care poate fi seros, serohemoragic, chilos sau chiliform, gelatinos. Lichidul de ascita se acumuleaza in cazul peritonitei avand caracter purulent, iar in hemoperitoneu lichidul este sangvin. o hipersecretie de hormon antidiuretic care nu mai este decit in parte metabolizat de. Functia tiroidiana este reglata de un hormon eliberat de glanda pituitara. Anticorpii asociati cu boala Graves imita actiunea hormonului hipofizar de reglementare. Prin urmare, acesti anticorpi determina astfel o hipersecretie a glandei tiroide, rezultand hipertiroidismul. Hormoni tiroidieni afecteaza

Referat: Sisteme de Crestere si Exploatare a Pasarilor inReferat: Strategie Concurentiala - Factor de Crestere a

Daca umflarea picioarelor este cauzata de sarcina, consultati un terapeut care este specializat in masajul prenatal. Artroza articulațiilor mici ale piciorului, degetelor de la picioare. Cum să îndepărtați umflarea genunchilor cu artroză Umflarea mainilor si picioarelor este intr- o anumita masura De mentionat ca IGF II reprezinta un hormon de crestere asemanator insulinei ce are rol in dezvoltarea celulelor beta pancreatice. Sindromul Beckwith - Widemann asociaza: macrosomie: greutate mare la nastere; macroglosie: marirea in volum a limbii; defecte ale peretelui abdominal IGF II sau insulin like growth factor 2 reprezinta un hormon de crestere ce prezinta proprietati asemanatoare insulinei. Se presupune ca IGF II este secretat in ficat si circula liber prin sange. IGF II este putin dependent de prezenta STH sau somatotrop sau hormonul de crestere Adenomul poate fi secretant sau nesecretant, intraselar sau cu extensie supra sau paraselara si se manifesta prin sindroame de hipersecretie de hormoni tropi (GH - hormonul de crestere, ACTH - hormonul corticotrop, TSH - hormonul tireotrop, PRL - prolactina, LH - hormonul luteinizant, FSH - hormonul foliculostimulant), complicatii endocrine (hipopituitarism, diabet zaharat) sau neurologice. Glanda tiroida a fost descrisa pentru prima data de Vesalius (1543), care o considera insa drept o glanda cu secretie externa.Cercetatorii de mai tarziu au stabilit ca nu are canal excretor ,mult timp insa nu au putut sa spuna nimic cu privire la functia si importanta ei.Insa in 1606 ,Paracelsus cretinismul la organismele in crestere datorita.